Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Z NOVÉHO JIČÍNA SI PO NAPÍNAVÉM SOUBOJI MINULOU NEDĚLI DOROST ODVEZL CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

23.02.2020 | Marek Moll

Hlasitý kotel ani vyprovokované pěstní souboje domácím k vítězství před jejich fanoušky nepomohly. Černí vlci berou po bitvě plný počet bodů.

V úvodu utkání po nás domácí vystartovali jako po uzeném, ale naši chlapci se tentokrát nenechali zaskočit a v bránění, soubojích i napdání měli nebývale velkou úspěšnost. Po celý zápas měli domácí vydatnou podporu z hlediště (někdy ne zrovna ve vybraném slovníku, ale to už tak prostě je) a bylo znát, že ďáblové chtějí za každou cenu vyhrát. A možná právě proto to byli oni, kdo po deseti minutách vyrovnané hry fatálně chybovali; z našeho obranného pásma šel na vysunutého Jendu Stáňu dlouhý a rychlý pas. Rychlý tak, že ho sice Jenda nedojel, ale Alexandra Hřivová v brance Nového Jičína jela puku naproti a odpálila ho tak nešťastně (pro domácí), že rozjetý a pozorný Jenda si ho stáhnul k sobě, do protisměru rozjetou Sašu pohodlně objel a najistou vstřelil ve 12. minutě úvodní gol zápasu do prázdné branky. 0:1. Domácí chtěli minimálně vyrovnat, ale do konce třetiny už se jim to i díky zákrokům Adama Vohlídky nepodařilo.

Začátek druhého dějství vyšel lépe pro nás. V čase 22:50 jsme sice ještě naši obrovskou šanci v gol neproměnili, ale o 10 vteřin později si šel za podražení odpočinout na 2 minuty Chmel a naši po ovládnutí útočného pásma Novojičínských a po pěkně sehrané přesilové hře, kdy nahrávku Adama Veřmířovského zpracoval Radek Miklas využili početní převahu a na konci 24. minuty zvýšili na 0:2. O pět minut později ale přišli na řadu i domácí; za hrubost si šel nejdříve v čase 29:08 na 2+2 minuty sednout Pepa Kovář po pěstním souboji s Urbanem, následně v rozmezí minuty a půl mu za podražení šli dělat společnost postupně Adam Vohlídka (resp. jeho náhrada) a Adam Veřmířovský a skoro půl minuty jsme měli hrát v oslabení 5 na 3. Domácí nenechali nic náhodě a po 15 vteřinách v čase 32:24 snížili brankou Berky na 1:2. O minutu později stále hrajeme 4 proti 5 a máme s tlakem domácích dost práce. Ve 36.minutě ale ukořistil kotouč ve středním pásmu Petr Kelnar, vystartoval dopředu, prostřelil z prostoru za modrou Jičínského obránce a po nešťastném vyražení puku ze strany Hřívové, kdy se nakonec kotouč dokutálel za její záda, zvyšuje na 1:3. Náskok 2 branek ale vydržel jen necelé 3 minuty. Na naší modré čáře ztrácíme zbytečným kličkováním kotouč. Střelu Berky ještě Adam Vyrazil, ale na dorážku Martince už nestačil a ten uzavřel skore druhé třetiny v poměru 2:3.

V poslední části utkání byla na ledě, střídačkách a minimálně v jičínském kotli atmosféra hustá, že by se dala krájet. Oba mančafty chtěly vyhrát a jeden čekal na sebemenší chybičku druhého. A byli to bohužel domácí, kteří se díky naší chybě v rozehrávce a díky následné dobré spolupráci Fabíka a Fraise dočkali v polovině poslední třetiny vyrovnání na 3:3 a vyhrocený duel tím ještě více zdramatizovali. Tlak na obou stranách byl obrovský a šance byly jak na straně domácích tak i u nás. Tu zlomovou nám pak v podstatě připravili sami Dáblové, když se na začátku 56. minuty nechal za podražení vyloučit Svoboda. Vlci se nasunuli do útočného pásma a začala mela kolem jičínské branky. V polovině 57.minuty jsme se k ní dostali opravdu blízko , puk ve skrumáži lítal neřízeně mezi hráči, kde se nakonec nejlépe zorientoval Radek Miklas a blíže nespecifikovaným způsobem dostal kotouč za záda jediné ženy na hřišti a poslal nás tak znovu do vedení. 3:4. Domácí museli pro vítězství udělat vše; na konci 58.minuty šli do hry bez brankáře a zatlačili nás k nám. Puk ale po několika střeleckých pokusech skončil na lopatě Petra Kelnara, ten posunul na volného Radka Miklase, který přesnou ranou přes půlku hřiště dokončil svůj hattrick a stvrdil naše cenné vítězství 5.brankou na 3:5. Domácí tíhu prohry na ledě nenesli moc statečně a tak si chtěli spravit chuť v závěrečné bitce, kdy se novojičínskému Berkovi sice podařilo vyprovokovat Martina Dořičáka k dalšímu souboji 1 na 1, ale jediným výsledkem bylo vyloučení obou aktérů do konce utkání, což při pohledu na časomíru 59:59 nemělo ani výchovný ani jiný efekt.

Klukům patří poděkování za dobře odvedenou práci a trenérovi za zvládnutí psychicky náročného utkání.

Foto z utkání najdete zde:

HK Ďáblové Nový Jičín:
30 HŘÍVOVÁ Alexandra GK, KYSUČAN Stanislav D, 6 MARTINEC Michal F, 7 CHMEL Denis F, 10 HUB Lukáš F, 12 HOLÁŇ Dan D, 14 FABÍK Matěj C F, 17 BEZDĚK Vojtěch D, 18 JUŘÍČEK David F, 19 FRAIS Michal F, 20 URBAN Kryštof D, 74 SVOBODA Petr F, 88 BERKA Viktor F

HC Černí vlci
2 VOHLÍDKA Adam GK, 2 BERKA Richard D, 4 ŠIMIČEK Patrik F, 5 DOŘIČÁK Martin D, 6 STÁŇA Jan F, 8 KOVÁŘ Josef F, 9 ONDRUCH Vojtěch F, 10 ZAHRADNÍK Tomáš F, 11 PREPSL Jan F, 12 VALÁŠEK David F, 13 KAUFMAN Andreas D, 14 KELNAR Petr D, 15 KRIEGIEL Filip F, 16 DRASTÍK Adam F, 17 VEŘMÍŘOVSKÝ Adam D, 18 MOLL Filip D, 19 MIKLAS Radek F

 
Utkání
Muži | Neděle 01.10.2023
HC Rožnov - HC Studénka
4:5 sn (0:1,2:0,2:3, P 0:0, SN 0:1)
 
Dorost | Neděle 01.10.2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Černí vlci
3:8 (0:3,0:5.3:0)
 
Starší žáci | Neděle 01.10.2023
SK Prostějov 1913 - HC Černí vlci Rožnov
3:5 (3:0,0:2,0:3)
 
Mladší žáci | Sobota 30.09.2023
HC Černí vlci Rožnov - Tigers Zlín
5:17 (2:6,0:8, 3:3)
 
 
© eSports s.r.o. & HC Rožnov pod Radhoštěm - Email: info@hcroznov.com RSS