Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

DOROSTENCI SI Z FRÝDKU VEZOU DEBAKL. FRUSTRACE Z PŘEDCHOZÍCH VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ POKRAČUJE

27.02.2020 | Marek Moll

Ani poslední duel s Frýdkem v sezoně nepřinesl zásadní obrat ve vzájemné bilanci. Naopak, kvalitativní odstup mezi oběma týmy se deseti goly v naší brance ještě více prohloubil.

Pamatuju si, že jsme s Frýdkem dokázli hrát (alespoň v určitých pasážích některých zápasů) pěkný a vyrovnaný hokej. První vzájemný zápas jsme v letošní sezoně dokonce vyhráli. Minulou neděli jsem ale marně hledal alespoň pozůstatky po těchto světlých okamžicích. Když už se zdálo, že můžeme něco uhrát, tak domácí (protože před tím díky mega náskoku na chvíli polevili), znovu šlápli na plyn a pro jistotu přidali další branku. Naopak naši a to už snad na střídačce stáhli kalhoty před pomyslným brodem a první třetinu hostům doslova darovali.
Začalo to už po minutě a půl hry, kdy nám přes střední pásmo domácí utekli, protože jsme fatálně neodhadli načasování střídání (pane vedoucí dávejte na ty kluky při střídání pozor). Adam sice blafákovou střelu vyráží jenže domácí jsou (překvapivě) u puku dříve, bez problémů si ho podrží a po několika rychlých a přesných přihrávkách na dobře rozestavené spoluhráče se puk dostává od Siekierky k Hilskému, který z jedničky pohodlně otevírá skore do prázdné branky.1:0. V polovině 4. minuty se sice Filip Kriegiel pěkně protáhl kolem levého mantinelu, udělal si beka a ujel, ale jeho střelu Majer vystihl. Nedáš-dostaneš…za dvacet vteřin si za naší brankou dával na čas s rozehrávkou náš bek. Díky jeho lehkovážné rozehrávce na osu kotouč chytá dojíždějící Malický, z první posunuje na pravou stranu na Stuchlíka a ten dává s prstem v nose do odkryté kasy.2:0. Naše hra neměla se zodpovědným, důrazným a odmakaným hokejem nic společného, takže o 3 minuty později se zase hraje u nás. Soupeř vyhrává souboj v rohu, a přes několik přihrávek na jeden dotek (naši možná stačili akorát otáčet hlavu) si Hykl, Říhošek a Malický připisují po jednom kanadském bodu za asistence a další gol.3:0. Stejná trojice domácích hráčů stojí i za další brankou Frýdku z konce 11.minuty. Přesné a rychlé nahrávky, perfektní zpracování, bruslení a držení kotouče, naši borci vypadali jen jako živé kuželky. Se čtyřbrankovým rozdílem už si domácí mohli dát trochu oraz, tak nás na chvíli nechali hrát. Ojedinělou tutovku dostal znovu u pravé tyčky Filip Kriegiel, ale jeho minela do odkryté branky nám potřebný kontaktní gol nepřinesla. V následujících minutách jsme se párkrát dostali do pásma soupeře, měli jsme několik šancí, ale ani koncovka nebyla dnes naší silnou strankou. Když už jsme na poměry domácích vystrkovali růžky trochu moc, zaúřadovali (dokonce v naší přesilovce) Hykl a Holeczy a 2 minuty před koncem první třetiny dělovkou od modré a povedenou tečí uzavírají 1.část hry výsledkem 5:0!!!
Pravdou je, že do druhé třetiny jsme vstoupili (alespoň co se týká procentuálního držení puku) lépe my. Dokonce se dá říct, že jsme se naší hrou dokázali i udržet v pásmu domácích a několikrát zahrozit snížením, ale ani výborně postavený Petr Kelnar, kterému ve 26.minutě stačilo jen zamést puk do prázdné brány nesnížil, protože se nahrávky nedočkal. Naopak to byli znovu domácí, a znovu trojice Hykl, Říhošek a Malický, kteří ve 29.minutě naši aktivní hře učinili přítrž. Při rychlém přesunu z jejich pásma Malický chytl dlouhý pas, posunul na Říhoška, a ten si po výměně puku s Hyklem opět vychutnal zakončení do odkryté branky. Obrana propadla a Adam proti takovým kombinacím opravdu nemohl nic dělat.6:0. O 4 minuty později a dokonce v našem oslabení propásl Pepa Kovář při situaci 2 na 1 naši další tutovku, když to sám před brankou domácích našil Majerovi do desítky. A opět nedáš-dostaneš a opět trojice Hykl, Říhošek a Malický byli po 20ti vteřinách Ti, kteří využili našeho oslabení a kteří nám znovu přistřihli drápky. Znovu stejným stylem…rychlý přesun…přesné přihrávky…vytažení golmana z branky a je to 7:0. No hrůza. O minutu později jsme se konečně prosadili my a to první lajna, která jediná byla s Frýdkem schopna něco hrát. Asistence Petra Kelnara na dobře postaveného Martina Dořičáka nám přinesla v tu chvíli alespoň ten čestný gol. Jenže by to nabyl Frýdek, aby nám znovu neukázal, kdo tomu tady dneska šefuje. Neuběhly ani dvě minuty, hra se přesunula před Adama, a díky našemu děravému bránění a díky důrazu a dorážkám trojice Maňásek, Motyka, Wilch zvyšují domácí na nelichotivých 8:1. Pár minut před koncem jsme dostali ještě šanci v podobě přesilovky 4 na 3. Dařilo se nám držet se na kotouči a střílet, ale důraz našich dorážek a snaha prosadit se před brankou domácích se jen zdaleka přibližovala hernímu projevu domácích před brankou naší a druhé dějství tak končí výsledkem 8:1.
Minutu po začátku poslední třetiny se divákům naskytl film, který už dnes několikrát viděli. Domácí nás v našem pásmu obrali o puk, Stuchlík hru přenesl na druhou stranu na Hilského, ten posunul rozjetému Siekierkovi, který si vybruslil po kruhu a protože ho nikdo nedohnal a nikdo mu pořádně nebránil, nachystal si v jízdě střelu z osy zamířil a propálil to za záda Adama.9:1. Herní projev obou týmů se (co se hokeje týká ) ani v poslední části moc neměnil, (my dole oni nahoře), ale zcela jinak tomu bylo po stránce osobnostní. Někteří naši hráči průběh utkání a posměvné narážky Frýdku psychycky neunesli a nechali se zbytečně vyprovokovat k bitkám. Frýdku už o nic nešlo a tak si jednotvárnou hru zpestřil aspoň osobními souboji s našimi. Postupně se tak za napadení a hrubost dostali na trestnou náš Pepa Kovář a frýdečtí Váňa a Adámek, který to s Pepou chytl až do konce utkání. Divákům možná ano, ale hokeji takové strkanice moc užitku nepřinesou. Ale taky to k tomu patří (viz zápas s NJ minulý týden, kdy pod tlakem prohry byli domácí). Nějak jsme se tím protrápili až do 58. minuty, kdy nás desátým golem nechali naši hořkou pilulku spolknout opět Malický s Říhoškem. Aspoň vodu na zapití v podobě našeho 2. golu obstaral 2 minuty před koncem Radek Miklas, který se probojoval až před Majera a bekendem vymetl pavučiny z pravého rohu jeho branky.
Tak mládenci, hlavu vzhůru, čeká nás posledních 5 zápasů, tak ať se na výročních schůzích Rožnova a Kopřivnice můžeme pochlubit aspoň 2.místem.

Foto z utkání najdete zde:

HC Frýdek Místek:
1 MAJER Ondřej, 2 SWIENCZEK Patrik, 4 ADÁMEK Tomáš, 5 BENEK Marek, 10 VELIČKA Jonáš,12 HOLÉCZY Martin,14 VÁŇA Lukáš,17 WILK Vojtěch, 3 SIEKIERKA Mateusz, 6 MOTYKA Viktor, 8 MAŇÁSEK Václav, 11 ŘÍHOŠEK Martin, 13 HYLSKÝ Jakub,15 STUCHLÍK Mikuláš, 18 JURÁŠEK Dominik, 20 MALICKI Jiří, 21 HYKL Jakub

HC Černí vlci
2 VOHLÍDKA Adam, 2 BERKA Richard, 4 ŠIMIČEK Patrik, 5 DOŘIČÁK Martin, 6 STÁŇA Jan, 8 KOVÁŘ Josef, 9 ONDRUCH Vojtěch, 10 ZAHRADNÍK Tomáš, 11 PREPSL Jan, 13 KAUFMAN Andreas, 14 KELNAR Petr, 15 KRIEGIEL Filip, 16 DRASTÍK Adam, 18 MOLL Filip, 19 MIKLAS Radek

 
Utkání
Muži | Neděle 01.10.2023
HC Rožnov - HC Studénka
4:5 sn (0:1,2:0,2:3, P 0:0, SN 0:1)
 
Dorost | Neděle 01.10.2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Černí vlci
3:8 (0:3,0:5.3:0)
 
Starší žáci | Neděle 01.10.2023
SK Prostějov 1913 - HC Černí vlci Rožnov
3:5 (3:0,0:2,0:3)
 
Mladší žáci | Sobota 30.09.2023
HC Černí vlci Rožnov - Tigers Zlín
5:17 (2:6,0:8, 3:3)
 
 
© eSports s.r.o. & HC Rožnov pod Radhoštěm - Email: info@hcroznov.com RSS