Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

DOROSTENCI PROLOMILI SERII PROHER S KARVINOU A VRÁTILI BÝKŮM VŠE I S ÚROKY

03.03.2020 | Marek Moll

V Kopřivnici dorost Černých Vlků nikoho nenechal na pochybách, kdo ovládne průběh zápasu. Býky přestřílel skoro o deset branek.

Jako částečnou satisfakci za nepovedený zápas s Frýdkem minulý týden můžeme považovat nedělní výkon dorostenců na domácím ledě v Kopřivnici proti Karviné. Už netradiční nástup našich naznačil, jak by se hra mohla vyvíjet. Netradiční proto, že už 20 vteřin od úvodního buly jsou všichni naši nastěhovaní v pásmu Karviné, po páru přihrávkách jde ta finální od Adama Koláčka k modré na Filipa Molla, ten dělovkou z deseti metrů prostřeluje zahuštěný prostor před Bogarovou brankou a otevírá skore zápasu na 1:0. Hosté zaskočeni nečekaným nezdarem hned na startu spustili výkon na nejvyšší obrátky a čekali, že domácí nebudou stíhat. Ale nestalo se a hra se z obou modrých pásem přesouvala tak rychle, že diváci točili hlavama jako na tenise a jedna útočná akce stíhala druhou. Oba brankáři pak byli jako pod bubnovou palbou a bylo jasné, že to dnes bude i jejich zápas. Na začátku sedmé minuty je u puku znovu Filip Moll a posílá zpoza naší branky dlouhý, rychlý a přesný pas do středního pásma na najíždějícího Martina Dořičáka. Ten v jízdě zpracoval, na modré si udělal Karvinskou obranu a bleskovým blafákem prostřelil kotouč za Bogarova záda.2:0. Karviná chtěla za každou cenu skórovat, ale až do konce 18.minuty se nám dařilo nejen bránit, ale i v protiútocích jsme byli minimálně stejně produktivní. Nicméně do té chvíle na obou stranách bez změny skore. Pak ale přišlo zaváhání ve středním pásmu, Mrozek ukořistil puk, okamžitě posunul na Pekala a ten podobně jako Martin Dořičák projel naši obranou a bláfákem překonal Adama Vohlídku.2:1. Hostům se sice do konce první části podařilo z mumraje před Adamem skórovat ještě jednou, ale branku rozhodčí neuznali, protože padla po odpískání.
Ve druhé třetině to byl, až na poslední 3 minuty, brankostroj a brankový koncert Černých Vlků. I když Karviná vůbec nehrála špatně a odmakala si zápas až do konce, naši předváděli výborný útočný a kombinační hokej včetně skvěle odvedené práce v předbrankovém prostoru Býků a stejně tak i spolehlivou obranu za podpory vracejících se útočníků. Postupně se do 38.minuty pod našimi dalšími goly podepsali jako střelci Jenda Stáňa (2x), Filip Kriegiel (kterého bych v něděli spolu s Golmanem vyhlásil i hvězdou zápasu) , Tomáš Zahradník, Adam Veřmířovský a Adam Drastík, jako asistenti pak kromě některých střelců i Adam Koláček, Martin Dořičák, Patrik Šimíček a Honza Prepsl. Býci sice zaostávali v počtu vstřelených branek, ale ne tak už v samotné herní a střelecké aktivitě a Adama Vohlídku rozhodně v klidu nenechávali. I hráčům dávali pořádně zabrat a na konci druhé části se dokonce dočkali i dvou branek. Naši totiž v závěru ubrali na kvalitě a osobní zodpovědnosti a pustili ke hře soupeře. Nejdříve se ve 38. minutě po přihrávkách Heczka a Mandrysze z pravé strany prosadil Mikula, jehož střelu sice náš golman tečoval, ale stejně za jeho záda prošla. Minutu před koncem si šel na 2 minuty za podražení odpočinout Patrik Šimíček, čehož Karviná 100% využila a po dobře sehrané přesilovce posílá Mendlík puk na perfektně postaveného a neobsazeného Kriščáka, který snižuje do odkryté branky na 3:8. Druhá třetina naštěstí končí, protože rozjetá Karviná by jinak byla těžko k zastavení. Trenér Libor Polášek tak může v klidu probrat v kabině s klukama strategii pro poslední dějství.
To naštěstí klaplo v plném rozsahu. Hned 13 vteřin po úvodním buly se s pukem před střídajícího golmana Konieczneho propasíroval přes 3 protihráče Petr Kelnar, ale branka z toho ještě nebyla i když se vyražený puk koulel skoro po brankové čáře. Dokonce ani „Hertlovský“ pokus Martina Dořičáka o půl minuty později ještě nevyšel. Za pár vteřin jsme ale zase v pásmu Býků, bruslením a přihrávkama stahujeme smyčku kolem Karvinské klece a po asistenci Martina Dořičáka a Jendy Stáni dává svůj druhý gol Filip Kriegiel.9:3. Býci zaveleli k závěrečnému tažení a dalších 13. minut to na ledě byla urputnost a oboustranná zkouška fyzické připravenosti, kdy hosté hledali recept na naši hru. Opět to bylo hlavně o osobních soubojích a chybách na obou stranách (těch moc nebylo) a opět se ukázali oba golmani. 5 minut před koncem to byl zase Filip Kriegiel, který ve středním pásmu vystihl přihrávku hostů a dostal se s Adamem Koláčkem do přečíslení. Namísto přihrávky sebevědomě volil střelu, která zapadla přesně na určené místo do horního pravého rohu a Filip tak dovršuje nejen svůj hattrick ale i střeleckou bilanci domácích na 10 branek. Naši pak ještě využili střeleckých žní a do Konce zápasu pak přidali další dvě branky opět Filip Kriegiel po asistenci Adamů Drastíka a Veřmířovského a konečně taky Andy Kaufman po nahrávce Patrika Šimíčka.

Foto z utkání najdete zde, krátké video zde (připravuje se).

HC Černí vlci
1 VOHLÍDKA Adam 2 MOLL Marek SŽ 3 MAREK Tomáš SŽ 4 ŠIMIČEK Patrik 5 DOŘIČÁK Martin 6 STÁŇA Jan, 7 KOLÁČEK Adam SŽ 10 ZAHRADNÍK Tomáš 11 PREPSL Jan 13 KAUFMAN Andreas 14 KELNAR Petr 15 KRIEGIEL Filip 16 DRASTÍK Adam 17 VEŘMÍŘOVSKÝ Adam 20 MOLL Filip

HC Býci Karviná:
1 KONIECZNY Pavel 2 BOGAR Filip 5 ZELINA Matyáš 19 HECZKO Patrik 20 HOROS Tomáš 21 VANĚČKOVÁ Eliška 22 MURZYN Zdeněk 4 VIZVÁRY Richard 6 MIKULA Patrik 7 MENDLÍK Daniel 8 KRIŠČÁK Maroš 9 OCHMAN Petr 12 MANDRYSZ Mateusz 13 PEKALA Vojtěch 14 BARNOŠÁK Bruno SŽ 16 GAZUR Jan 29 MROZEK Tobiáš

 
Utkání
Muži | Neděle 01.10.2023
HC Rožnov - HC Studénka
4:5 sn (0:1,2:0,2:3, P 0:0, SN 0:1)
 
Dorost | Neděle 01.10.2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Černí vlci
3:8 (0:3,0:5.3:0)
 
Starší žáci | Neděle 01.10.2023
SK Prostějov 1913 - HC Černí vlci Rožnov
3:5 (3:0,0:2,0:3)
 
Mladší žáci | Sobota 30.09.2023
HC Černí vlci Rožnov - Tigers Zlín
5:17 (2:6,0:8, 3:3)
 
 
© eSports s.r.o. & HC Rožnov pod Radhoštěm - Email: info@hcroznov.com RSS