Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

POSLEDNÍ ZÁPAS V SEZONĚ S PROSTĚJOVEM DOTÁHLI DOROSTENCI KONEČNĚ DO VÍTĚZNÉHO KONCE. VOHLÍDKA PODRŽEL.

13.03.2020 | Marek Moll

Po třech předchozích porážkách vydřel na domácím ledě v Kopřivnici dorost Černých vlků konečně výhru nad Prostějovem a může (v rovině teorie) stále bojovat o druhé místo. Výsledek je nemalou zásluhou i Adama Vohlídky, který Prostějovu zlikvidoval několik tutovek.

Na úvod zápasu jsme nastartovaným hostům uštědřili ukázkovou lekci z bleskového protiútoku. U naší modré chytl puk do jízdy Jenda Stáňa, proletěl na levé straně přes střední pásmo, obehrál pravého obránce a krásně našel souběžně jedoucího Martina Dořičáka, který bezchybně zpracoval a krásnou švihovkou zápěstím vyhnal pavouky z horního rohu Dubského branky.1:0. Jestřábi zpozorněli a zřejmě jim došlo, že statistické údaje z průběhu sezony nemusejí automaticky znamenat, že si od nás odvezou 3 body. Na obou stranách se hrál rychlý, pohledný hokej s šancemi, které si kluci vytvořili pěknými kombinacemi, nebo individuálním prosazením, ale byla vidět i dobrá obranná a snaha jít do přečíslení kdykoliv to jen půjde. Pro potěchu diváckého oka bylo vidět, že borci tomu na ledě dávají všechno, nicméně první třetina už změnu výsledku nezaznamenala.
Druhé dějství nabídlo stejně vyrovnanou partii. Malou výhodu jsme měli v přesilovce uprostřed třetiny, ale ani tentokrát ji naši borci v branku neproměnili. Na začátku 29.minuty si šel sednout na trestnou za podražení Hruban. Naše 1.lajna se hned usadila v obranném pásmu domácích, ale největší tutovku z celé přesilovky jsme našili akorát přímo do brankáře. Po skončení přesilovky se zase hra přenesla k nám a našim bylo pořádně horko, ale ustáli to bez golové újmy. I dále se hra přelévala se strany na stranu a nutno pochválit naše borce za nasazení, aktivitu i zodpovědnost a trenéra za drobné úpravy v sestavách, které k vyrovnané partii vedly. Gol visel ve vzduchu a jen se čekalo, komu padne. Bohužel to byli 5 minut před koncem druhé části domácí, kteří prohnali přesnými přihrávkami puk okolo Adamovi branky, a nakonec ho poslali i za jeho záda přesným centrem zprava doleva a střelou Miškovského do odkryté branky. 1:1. Naši se ale zahambit nenechali. O tři minuty později vyhrál ve středním pásmu osobní souboj Martin Dořičák a vyrazil dopředu. Na opačné straně mu sekundoval Pepa Kovář, borci si spolu v situaci 2 na 1 za jízdy 2x vyměnili kotouč, přehráli prostějovskou obranu a Martin zakončil chytrým blafáčkem do sítě domácích a 2 minuty před koncem třetiny uzavřel její skore na 1:2.
Naše obrovská příležitost přišla hned na začátku poslední části hry, kdy jsme díky nervozitě domácích a jejich faulům měli bez 30ti vteřin skoro 6 minut přesilovku, 20 sekund dokonce 5 na 3. Šancí bylo dostatek, ale obrana domácích fungovala taky bezchybně. Velmi často přerušovali naše útočné snažení vyhozenými kotouči a zmírňovali tak úspěšně tlak, který na ně šel. Ani tuto mega šanci jsme tak nevyužili a domácí byli na chvíli zase na koni. Pomohli jsem jim v tom svou chybou i my sami (VD a střídající hráči) když jsme domácím za příliš mnoho hráčů na ledě nabídli 2minutové přečíslení. Ale ani jestřábi přesilovku nevyužili a následně znervozněli ještě více. To nám přineslo ve 43.minutě neskutečnou šanci skórovat, když Martin Dořičák střílel do odkryté branky, ale Dubský předvedl neuvěřitelný zákrok a jeho pokus zlikvidoval. Stejně se (ne)vedlo i Adamovi Drastíkovi, který 2 minuty před koncem zachytil rozehrávku soupeře, ale ani on ze dvou metrů domácího brankáře nepřekonal. Na konečném výsledku už nic nezměnila ani power-play domácích bez brankáře a dorostenci si tak připisují plný počet bodů.

Foto z utkání naleznete zde.

 
Utkání
Muži | Neděle 01.10.2023
HC Rožnov - HC Studénka
4:5 sn (0:1,2:0,2:3, P 0:0, SN 0:1)
 
Dorost | Neděle 01.10.2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Černí vlci
3:8 (0:3,0:5.3:0)
 
Starší žáci | Neděle 01.10.2023
SK Prostějov 1913 - HC Černí vlci Rožnov
3:5 (3:0,0:2,0:3)
 
Mladší žáci | Sobota 30.09.2023
HC Černí vlci Rožnov - Tigers Zlín
5:17 (2:6,0:8, 3:3)
 
 
© eSports s.r.o. & HC Rožnov pod Radhoštěm - Email: info@hcroznov.com RSS